Hallo, ik ben Bianca en werk sinds 3 jaar met biologische producten in de salon
Ik heb 10 jaar een webshop gehad waarin ik biologische cosmetica verkocht,
dus eigenlijk ben ik al langer bezig met bewuster omgaan met producten.
En kleurde mijn eigen haar al jaren met plantenkleur, vanwege mijn gevoelige hoofdhuid.

Binnen de kapperswereld vond ik het echter wel lastig om mooie, bewust biologische producten te vinden.
Toen ik als kapster begon waren er nog niet zoveel producten te vinden, maar gelukkig is nu het aanbod een stuk groter en kwam ik uiteindelijk terecht bij Biocoiff, een fabrikant voor kappers die eco-friendly productlijnen en salon treatments aanbiedt.

Ik ben overgestapt op biologisch producten omdat ikzelf vrij gevoelig ben en snel reageer op producten, maar ik kreeg ook feedback terug van mijn klanten die ook last kregen na het gebruik van chemische producten. Dit varieerde van het krijgen van uitslag, een eczeemaanval of erger.

Dit zette mij aan het denken. Ik dacht namelijk dat ik goed bezig was, want ik had toch een biologisch merk? Dit was mij namelijk verteld door de vertegenwoordiger, dus wie was ik om daaraan te twijfelen.


Omdat het toch bleef knagen, ben ik toch zelf eens op onderzoek uitgegaan en kwam erachter dat hier sprake bleek van greenwashing.
Greenwashing wordt vaak gebruikt door merken die zich groener voordoen dan ze in werkelijkheid zijn, en vaak zit er een zeer goede marketingstrategie achter. De illusie wordt gewekt dat je als consument een milieubewuste(re) keuze maakt, terwijl dit in werkelijkheid helemaal niet zo is. En ook ik heb heel wat merken voorbij zien komen (en gebruikt) waarvan ik dacht dat ze “groen” waren, maar dit in werkelijkheid dus niet waren.

Ik werk in mijn salon inmiddels met producten van Biocoiff, waar ik ook training en begeleiding in geef. Het bedrijf is transparant, enthousiast en denkt met je mee.

Ik ben echt super enthousiast over de plantenkleuren, want chemie is echt niet nodig om tot een gelijkwaardig resultaat te komen.

Ik vind het leuk om de kennis die ik heb te delen met collega’s, zodat steeds meer kappers zich bewuster worden van het feit dat het ook anders kan. Op deze manier werk je namelijk onderscheidend, denk je aan het milieu en heel belangrijk: je maakt de best mogelijke keuze voor huid en haar.


Binnen ECO is er heel veel mogelijk. Verzorging, detoxen, plantenkleuringen etc. Producten die ook zonder problemen gebruikt kunnen worden door bijvoorbeeld zwangere vrouwen, mensen die chemotherapie ondergaan en mensen die veel last hebben van eczeem, psoriasis etc.

Heb ik je interesse gewekt?! Wil jij een andere weg inslaan met jouw salon?!
Neem dan eens contact op met De Groene Kappers.